Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΔΗΜΟΣ


                    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τα τελευταία χρόνια όλοι οι κάτοικοι της Μυκόνου και όχι μόνο , παρακολουθούμε την πορεία του νησιού μας πού κάθε χρόνο ακολουθεί τον κατήφορο παρουσιάζοντας μία εικόνα απαράδεκτη για την παγκόσμια τουριστική φήμη που  έχει,  καθώς και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων  και κύρια της νεολαία μας. Μια εικόνα που δυστυχώς κάνει τον γύρω του κόσμου δυσφημίζοντας και καταστρέφοντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται  για την τουριστική του προβολή .
Η Δημοτική Αρχή της Μυκόνου μη έχοντας ποτέ της  ουσιαστικό  τουριστικό  προγραμματισμό  με προοπτική για το νησί μας  , αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ανίκανη να διαχειριστεί   τα  μεγάλα και ουσιαστικά  προβλήματα του τόπου μας  με υπευθυνότητα για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τους ημέτερους της   κλείνοντας αυτιά και μάτια  στα διαχρονικά προβλήματα που συσσωρεύονται και μεγιστοποιούνται χρόνο με τον χρόνο καθώς  και  στις διαμαρτυρίες των κατοίκων ή των επισκεπτών που είναι οι αποδέκτες αυτής της ανικανότατης.
Τα φαινόμενα ρουσφετιού , εκβιασμών , χρηματισμού, παράνομων συναλλαγών, τραμπουκισμού ,  έχουν γίνει  καθημερινότητα στο νησί και κινδυνεύουμε να γίνουν  τρόπος της ζωής μας.  Εκμεταλλευόμενοι τον ψήφο που τους δίνει  ο λαός εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την καρέκλα της εξουσίας.  Είναι γνωστό σε όλους μας τα σκάνδαλα και οι οικονομικές ατασθαλίες που έχουν αποκαλυφθεί και οι διώξεις που έχουν δρομολογηθεί από την δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να τεθούν σε αργία ο Δήμαρχος και οι δύο Αντιδήμαρχοι καθώς και ο απαράδεκτος τρόπος λειτουργίας και συμπεριφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικά του Προέδρου που έχει καταλύσει κάθε έννοια  δημοκρατίας.
Η αδιαφορία τους για την νεολαία μας και τα σχολεία  είναι πρωτοφανείς. Δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό  και ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα για την νεολαία μας και τα σχολεία οφείλετε κύρια στο μεράκι και στην κοινωνική προσφορά ορισμένων κατοίκων και  στους μαζικούς φορείς του νησιού.
Τα προβλήματα κύρια  μετά την εφαρμογή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του << Καποδίστρια >> και στην συνέχεια  του << Καλλικράτη >>  και την αποδυνάμωση των Δήμων,  πολλαπλασιάστηκαν και υπακούοντας στην κεντρική εξουσία και στους κομματικούς μηχανισμούς που τους υποστηρίζουν δεν διεκδικούν ούτε προγραμματίζουν την  λύση των προβλημάτων   που συνεχώς διογκώνονται, σε βάρος της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η κακοδιαχείριση στην αποκομιδή των απορριμμάτων κατάντησε την Μύκονο έναν απέραντο σκουπιδότοπο κάνοντας μας διεθνώς ρεζίλη. Όλο το νησί είναι μια απέραντη χωματερή και όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων  έχουν  γίνει εστίες μόλυνσης που κατά διαστήματα μάλιστα όπως και ο ΧΥΤΑ παίρνουν όλος περιέργως  φωτιά χωρίς κανένας να γνωρίζει το πώς.  Το ΧΥΤΑ  δεν λειτουργεί σωστά και καθημερινά καταστρέφεται. . Ο Δήμος δεν μπόρεσε να τον διαχειριστεί όπως έπρεπε  με αποτέλεσμα  να  κινδυνεύει σήμερα να διακοπή η λειτουργία του. Είναι γνωστό ότι μάλλον στη πραγματικότητα αυτό θέλουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά τους μετά μάλιστα από πληροφορίες ότι συμφωνούν να δοθεί σε ιδιώτη.
Το δίκτυο της αποχέτευσης παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα διότι από αδιαφορία δεν αντικαταστάθηκε όπως θα έπρεπε τον χειμώνα ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός προς  τον βιολογικό καθαρισμό στης Αλογόμαντρας και  χωρίς τις κατάλληλες μελέτες και αλλαγές συνδέθηκαν στον υπάρχοντα αγωγό για ψηφοθηρικούς κύρια λόγους ολόκληρες περιοχές διογκώνοντας έτσι κατά πολύ τις δυνατότητες του υπάρχοντος κεντρικού αποχετευτικού αγωγού.
Κινδυνεύουμε μετά από πολλά χρόνια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στην ύδρευση  να μην έχουμε  νερό  για τις ανάγκες του νησιού το οποίο  πληρώνουμε μάλιστα πάρα πολύ ακριβά  και ήδη έχουν παρουσιαστεί οι πρώτες διακοπές νερού στην χώρα , κύρια τα Σαββατοκύριακα που οι εργαζόμενοι στην ύδρευση   δεν εργάζονται διότι δεν πληρώνονται. Το νερό από το φράγμα του Μαραθιού παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα έντονης δυσοσμίας  με αποτέλεσμα να φοβούνται οι καταναλωτές να το χρησιμοποιήσουν και δεν  υπάρχει καμία ενημέρωση  από τον Δήμο  για την ποιότητα του. Επίσης  αντιμετωπίζουν    προβλήματα και στο εργοστάσιο της αφαλάτωσης.  
Οι παραλίες και οι πλατείες του νησιού με τα γνωστά σε όλου μας γεγονότα για τις δημοπρασίες και τις οικονομικές συναλλαγές του Δήμου με τους επιχειρηματίες ,  έχουν γίνει απρόσιτες για μας τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες διότι πρέπει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά  για να κάνουμε  ένα μπάνιο στην θάλασσα μας και οι πλατείες έχουν καταληφθεί  και δεν μπορεί όχι να παίξουν τα παιδιά αλλά   να περάσει πεζός. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και όπου εντοπίζονται παραβάσεις κουκουλώνονται  με έντεχνο τρόπο.
Αλήθεια γιατί ο Δήμος δεν κάνει τις απαραίτητες δημοπρασίες έγκαιρα πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος;  Πως οι επιχειρηματίες καταλαμβάνουν , τοποθετούν και ενοικιάζουν τις ομπρέλες  με το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν  χωρίς τις απαραίτητες άδειες  αφού δεν έχει γίνει ακόμη δημοπρασία και πως είναι σίγουροι ότι θα ξανακερδίσουν την νέα δημοπρασία  για την περιοχή τους;  Πως κόβουν τις απαραίτητες αποδείξεις στους πελάτες και εισπράττουν το ανάλογο τίμημα   σε  ένα χώρο  που δεν τους ανήκει;  Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θέλουν απάντηση και την περιμένουμε.
Η υποβάθμιση των υπηρεσιών στο ΙΚΑ , στην Εφορία  και  στο Τελωνείο δημιουργούν μεγάλο  προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων. Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας γίνεται με δυσκολία πάρα τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί διότι  δεν υπάρχουν  πολλές φορές ακόμα  ούτε γάζες για την εξυπηρέτηση των ασθενών που το καλοκαίρι κύρια με τα τροχαία ατυχήματα που γίνονται είναι χιλιάδες. Το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου είναι μέσα  σε αυτά που   προαναγγέλλει η κυβέρνηση   ότι θα ξεπουληθούν  πρώτα  και που μετά για να τα χρησιμοποιούν   οι  κάτοικοι θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά όπως πληρώνουν και σήμερα πανάκριβα  ένα αεροπορικό εισιτήριο ή ένα εισιτήριο στο πλοίο. Η Αστυνόμευση παρά τις φιλότιμες υπερπροσπάθειες που γίνονται δεν είναι επαρκείς διότι η Αστυνομική δύναμη του τμήματος κύρια τον χειμώνα είναι μηδαμινή. Δυστυχώς για όλα αυτά ό Δήμος για άλλη μια φορά αρκείται σε ισχνές έγγραφες δήθεν καταγγελίες προς τους αρμόδιους , δεν ενημερώνει τον λαό για να μην υποχρεωθεί να καταγγείλει τους κυβερνόντες και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν   εξυπηρετώντας έτσι τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.
Κύριος στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας  είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και   τα ΧΥΤΑ  άλλα και άλλες υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων να  δοθούν σε  ιδιώτες και οι πολίτες να πληρώνουν σε αυτούς υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη προκειμένου  να  εξυπηρετηθούν.
Φυσικά όλα αυτά για μας την Λαϊκή Συσπείρωση Μυκόνου δεν είναι παράξενα ούτε πρωτόγνωρα. Γίνονται σχεδόν σε όλους  τους Δήμους της χώρας. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και  Ν.Δ. , της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και των αφεντικών τους , αυτή είναι η πολιτική των εντολοδόχων Περιφερειαρχών,  αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική των Δήμων που τους στηρίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από μια καταδικάζει τον  <<Καλλικράτη>>   και ανακοινώνει ότι θα τον καταργήσει  όταν γίνει Κυβέρνηση και από την άλλη όλοι του οι εκλεγμένοι   στις Περιφέρειες και στους Δήμους  τον υποστηρίζουν και τον εφαρμόζουν στο ακέραιο .
Ένας από τους Δήμους αυτούς που στηρίζουν και εφαρμόζουν τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές είναι και της Μυκόνου.  Δεν διεκδικεί δυναμικά αυτά που πρέπει για ένα νησί όπως η Μύκονος που συμμετέχει σημαντικά  στα  έσοδα του κράτους.  Δεν  ενημερωνόμαστε ποτέ  τι κάνει  για  τα προβλήματα που υπάρχουν, τις αποφάσεις  που παίρνονται και τα αποτελέσματα τους..  Σε καθοριστικής σημασίας  αποφάσεις,  συμπολίτευση και αντιπολίτευση ( αν υπάρχει ουσιαστικά  αντιπολίτευση και όχι απλά διαμαρτυρόμενοι όποτε  το θυμηθούν )  ψηφίζουν ομόφωνα πολλές αποφάσεις όπως έγινε πρόσφατα  για τις διαγραφές  χρεών οφειλετών  στο Δήμο , για την δημοπράτηση των παραλιών και τόσα άλλα που μαθαίνουν  όσοι ξέρουν και μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο που το ενημερώνουν  υποχρεωτικά  ενώ οι υπόλοιποι δεν ενημερώνονται ποτέ και από κανέναν.
Καταγγελίες και διαφωνίες εκ των υστέρων για θεατρινισμούς  και δημιουργία εντυπώσεων  αφού πρώτα ψήφισαν και αποφάσισαν  ομόφωνα  στο Δημοτικό Συμβούλιο  όλοι τους,  δεν αρκούν για να λένε ότι   δήθεν κάνουν  αντιπολίτευση.  Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται έλεγαν πολύ σωστά οι πρόγονοι μας.
Κύριος στόχος αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  είναι να αποδυναμωθούν   οι Δήμοι και στη συνέχεια με την ανοχή των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών  που δεν θα εξυπηρετούνται , όλα να δοθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες  ιδιώτες και ο λαός να τους πληρώνει πολύ ακριβά  για τις υπηρεσίες τους ενώ αυτοί θα αυξάνουν τα κέρδη τους και την αντιλαϊκή τους πολιτική  επιρροή.
Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο διάστημα προβάλουν συνεχώς  μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης  των Δήμων την κακοδιαχείριση της λειτουργίας μόνο των Δήμων με διώξεις , προφυλακίσεις και καταδίκες  ενώ για την κακοδιαχείριση της κεντρικής εξουσίας  που αυτοί διαχειρίζονται και λυμαίνονται και  που κύρια αυτή και μόνο αυτή  η  κεντρική εξουσία ευθύνεται για την σημερινή μας   κατάσταση δεν γίνεται κουβέντα.
                Εμείς πιστεύουμε ότι οι Τοπική Αυτοδιοίκηση ανήκει στον λαό. Αυτός πρέπει να την εκλέγει, να την διαχειρίζεται , να την ελέγχει , να την καταδικάζει και να την καταργεί.
Τοπική Αυτοδιοίκηση που ελέγχεται από την Κεντρική Εξουσία και εφαρμόζει τις αποφάσεις της  και την αντιλαϊκή της πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι  ένα ακόμα εργαλείο της. Δεν μπορεί παρά να  είναι το φερέφωνο της.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  Μυκόνου  καλεί τον λαό και την νεολαία της Μυκόνου να βγάλουν  συμπεράσματα για την στάση της Δημοτικής Αρχής της  Μυκόνου  που ανέχεται και εφαρμόζει  απαθείς , τις διατεταγμένες  αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. και των υποστηρικτών τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  Μυκόνου , καλεί τον λαό και ιδιαίτερα την νεολαία της  Μυκόνου  να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον ενάντια  στην  αντιλαϊκή πολιτική Συγκυβέρνησης – Τρόικας και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας .


ΜΥΚΟΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: